Datorförbud

Har dator och mobilförbud i 1 dag och mobilen 3 dagar, vet dock inte om jag kommer få tillbaka dom tidigare eftersom att vi ska resa i över imorgon...
har inte sagt något om det för det kom mycket plötsligt, ska träffa min släkt som åker från Iran i turkiet. Kommer vara där i 3 veckor men har datorn med mig, kanske ett par tidsinställda men annars inte mycket bloggning. Annars kan ni följa mig på instagram, nedatavanghar heter jag, och där kan ni se bilder jag läger ut från turkland. :)

Kvällstur med Bellan

Jag har varit så upptagen med OW, levlingen och mina andra hästar att jag glömt Bellan! Älskade lilla Bellan. Har bara tävlat med henne senaste tiden. Ska defenitivt börja umgås mer med henne, min prinsessa! ♥
Tog iallafall ut henne på en snabb kvällstur innan jag stänger av. Kan också upplysa om att jag inte hinner göra tidsinställda till imorgon, ledsen. :/
(hände nåt med kvalitén på bilderna haha)
 
 
 
 
 

Bloggtorka..

-

ÖNSKELISTA

Gylleneåsarnas Dal:
Glada ridstövlar 73 sc / 7100 js
EKO-märkt westernträns 36 sc / 3700 js
 
Vingården:
Vingårdskjol 17 sc / 2720 js
 
Valedale:
Brun proffshjälm 98 sc / 7600
Vattenjacka 92 sc / 8850 js
 
Firgrove:
Vit ryttarväst 69 sc / 7020 js
Grönsvart jorvikträns 37 sc / 2450 js
 
Fort pinta:
Stor snöfilt 73 sc / 7100 js
Vit svansblomma 85 sc
Svart oldenburgare 690 sc
 
Moorland:
Röd ryttarjacka 43 sc / 4050 js
Blå hästfilt 69 sc / 7020 js
 
Marleys:
Rosa ryttarjacka 69 sc / 6600 js
 
Silvergladebyn:
Rosa ryttarstövlar 41 sc / 4220 js
Grön proffsfilt 38 sc / 3950 js
 
 

Presentation av Smokeeye

Smokeeye är en valack på 7 år. Han är av rasen paint horse tovero och är en maxad D-ponny. Hans pappa är mycket duktig i dressyr och hans mamma är ett eftertraktad avelssto. Smokey som han kallas föddes i Texas men såldes som åring till en mycket duktig hoppryttare i Michigan. Efter hans inridning skadades ryttaren rejält i ryggen och kunde inte längre rida, så hon sålde alla sina hästar till Marley här i Jorvik.
Efter min sommar i Valedale bestämde jag mig för att jag ville ha en till häst att dela mitt liv med, så en dag promenerade jag ner till Fort pinta och därefter till Marleys gård för att titta på hästmarknad. Jag föll direkt för Smokey, med sina blåa ögon och intensiva blick!
 
 
Smokey har en häpnadsväckande bra kapacitet för tid & stilhoppning och jag tänker satsa stort med inom inom den grenen. Smokey avskyr dressyr, extratyglar och småbarn. Han älskar fart, äpplen och terrängbanorna i Firgrove! Han reds in som 3½-åring och ställde upp i sin första hopptävling som 5 åring. Redan då var det mycket köpare efter honom som ville köpa Smokey, men han är en mycket speciell häst och kräver en fast hand. Med den rätta ryttaren går han som en ängel! Smokey är dock väldigt busig av sig och kan lätt som en plätt kasta av ryttaren om han blir sur eller är uttråkad.
 
 
Smokey hoppar med en otrolig power i bakbenen och har mycket öga för precision! Han hoppar med allt han har och glädjen syns alltid lika stark i hans ögon. Smokey hoppar alltid rakt på hindrena och med världens marginal, flesta påstår att han hoppar över universum och det med glädje. Det är mycket sällan han river och nästan omöjligt att han vägrar, att försöka stoppa Smokey på en hinderbana är som att försöka stoppa en person som är halvvägs ner på bungyjump!
 
Smokey efter att han vunnit Hubertusjakten 2012 med sin fd. skötare.
 
Kvällen den 21 juli 2013 tog Smokey sitt första steg in i mitt stall, och han har en varm plats i mitt hjärta.
Smokeeye kommer stanna hos mig tills han tar sitt sista andetag.

Välkommen hem Smokeeye ♥

 

Dagens Outfit ~

Ryttare
Hjälm: GÅD
Jacka: GÅD
Handskar: VG
Byxor: SGB
Stövlar: Marleys
 
Häst
Sadel: GÅD
Träns: GÅD
Schabrak: ML
Benlindor: FP
Svansrosett: SGB

Galopperar med Frosty för första gången

Tjenare,
dagens träning med Frostbeauty, som faktist är hans första träning, gick väldigt bra för att vara första gången. Trots att han tidigare idag spurtade iväg och hoppade över bommarna så är jag oerhört nöjd & stolt över honom! Han har varit så lugn och fin genom sadelvänjningen och cavalettibommarna. Härnäst på vårat schema står löshoppning, vänja honom vid vardagliga föremål, rida ut med honom runt vingården, rida ut en längre sträcka, och sedan ska jag utbilda honom hoppning! Ihhh ser verkligen fram emot det, han är en toppenponny har jag märkt! :D Jag och Reed kommer utbilda honom i hopp och sedan kommer han utbildas dressyr. Han kommer även att få åka på en eller två träningsläger! :D
 
Travade runt längs ytterspåret.
 
 
Travade över bommarna ett varv.
 
Efter sista bommen fattade jag höger arbetsgalopp, och så bra han lyssnade på mina hjälper! *-*
 
 
Nu ska vi ta transporten hem! :)
 

Sitter upp för första gången på Frostbeauty

Det är tidig morgon och jag har promenerat ner med Frosty till moorland för att sitta upp på honom för första gången. Valde att göra det på morgonen för det är tomt då och det skulle bli lugnare för honom. Ska rida runt honom lite i cavalettin och trava över bommarna m.m. Ska testa galopp senare idag.
Efter att jag suttit upp på honom fick han panik och skutta iväg, men det tog inte särskilt lång tid innan jag återfick kontrollen och han stod lugn & stilla framför första bommen. Det gick väldigt bra när jag skulle skritta över bommarna. I traven gick första bommen galant, men plötsligt så fick han ett rus och hoppade över varenda bom med en marginal som skulle kunnat platsa bra i VM hahaha. Försöker mer senare idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu vet jag att jag kan sitta på honom men cavalettibommar är visst till för att skutta över. (:

Bilder från provridningen

Hej!
Idag har jag åkt ner till Fort pinta och provridit elithästen som jag funderar på att köpa. Ska eventuellt ta in honom på prov. Denna hästen är helt underbar, totalt nerkärad i honom!
 
 
 
 
 
 
 

Autograf till någon jag hittade drunknande i vattnet

jag känner inte dig men jag vet att du älskar mig
 
 

New in ~ STORSHOPPING

Köpte som sagt 2000 sc igår och har shoppat upp ungefär 596 sc hahaha. Ska eventuellt köpa 1000 sc och köpa häst, sen shoppingförbud. Fyfan vilken slösa jag är. :( Och så himla snål hahaha.
 
Rosa benlindor, 80 sc från FP.
 
Luftjacka, 92 sc VD.
 
Blå stalljacka, 71 sc GÅD.
 
Rosa rosettröja, 73 sc GÅD.
 
Svart stalljacka, 73 sc GÅD.
 
Lila kappa som man fick av uppdragen med Rob & Bob!
 
Rödsvarta ridbyxor, 98 sc GÅD.
 
Chilifilt, 68 sc GÅD.
 
Gul proffsfilt, 33 sc GÅD.
 
Neonsadel, 42 sc GÅD.
 
Glänsande westernträns, 68 sc GÅD.
 

Storshoppat med Sam

Bilder kommer strax. ;)
 
 

Tittat & provridit hästar!

Hej!
Idag promenerade jag ner till Marleys och därifrån ner till Fort pinta för att kolla på två hästar som jag blivit lite förtjust i. Såg annonserna i fiskebyn och en av hästarna är en elit ponny! *-* Väldigt dyr men helt klar värd priset. Ska dock bara kolla men vet ju inte hur länge jag kan hålla fingrarna tillbaka. ;)
 
 
En maxad D-ponny med mycket bra resultat i hoppning!
 
 
En elithäst, welsh cob hingst. Älskar båda två!
 
 
Jag vet att jag inte borde, jag har nog med hästar men, det kommer säkerligen sluta med att jag köper båda två. Om ni vill får ni mer än gärna säga vad ni tycker: svarta hästen, skäcken eller vänta tills det kommer mer hästar.

Min nya tävlingsoutfit

Föredrar att vara snygg på championat ;)) ÄLSKAR denna outfit! *-*

Sadelvänjning med Frosty

Igår kväll så hade jag lite sadelvänjning med min unghäst Frosty! Han är 4 år om ni inte visste det och har precis börjat ridas in. Idag ska jag sitta upp på honom för första gången och rida runt lite i paddocken!
 
La på filten först och lät den glida från mankammen till svansen och tillbaka.
 
Satte på en sadel och vickade på den, tog av den och satte på den igen, gick till andra sidan och satte på den igen, la armen tvärs över sadeln och la min tynd lite på den.
 
Satte på den och tog av den igen hela tiden från båda sidor. Han var väldigt cool hela tiden och visade inte mycket tecken på osäkerhet! :)
 

Dålig uppdatering, Fredag

Hej!
Ledsen för dålig update idag. Var rätt så upptagen i början och sedan skulle jag ha aktivitet med klubben, sen levla, springa runt i en cirkel pga glädjen som 2000 sc gett mig och det var massa championat på gång. Har även shoppat en del som jag lägger upp imorgon eftersom att det vart mörkt oså.
Godnatt!

Är man en nörd så är man

+2000 sc <3
 
 

Honest Trailers - Twilight

Alltså så jävla klockren HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAA dööör
 
 
 
 

Dagens Outfit

Ryttare
Jacka: FG
Byxor: GÅD
Stövlar: Lifetime present
Handskar: VG
Hjälm: GÅD
 
Häst
Träns: VG
Sadel: FG
Schabrak: GÅD
Lindor: GÅD
Svansrosett: FP

New In ~

 
Köpte detta ursnygga träns från VG igår kväll med röd käkrem. 41 sc eller 4220 js. :)

Rundtur på Vingården

Stort, luftigt stall med bra underlag och högklassigt hästfoder. För tillfället finns det 8 stora boxar.
 
Sjukstall.
 
Min skola och blivande gymnasium.
 
Galoppbana i närheten som inte är färdigbyggd, men som det då och då arrangeras tävlingar på.
 
Stor hage.
 
Stor och rymlig paddock på skrittavstånd.
 
Mycket stort ridhus indelat i två delar, del A för dressyr och övrig träning och del B för hoppning.
 
Kungsträdgården som jag bor vid.
 
Mitt hus där jag bor med min mamma, pappa och hund Kenza som ännu inte är presenterad. Vi har även två trädgårdsmästare men dom bor inte i vårat hus utan sköter endast trädgården.
 

Här bor jag! :) Vingården har alltid varit mitt hem och där jag passar bäst, har bott där ända sedan hemstalls funktionen kom. VG har verkligen allt och jag stortrivs.

Problem.

Hej,
har problem med att ladda upp bilder just nu, jag vet inte vad som är fel men. Jag trycker på bild ikonen under rubrikspalten och det finns varken arkiv eller grön knapp så att man kan ladda upp bilder. Om någon har samma problem och vet vad jag ska göra så hör gärna av dig. :3

Sanningen bakom OW.

 
 
Ritade denna igår alltså HAHAHAHAHA. Älskade bästa vänneeer
 UPDATE: Har ritat dit Klaris mellan mig och grönis >:D
 
Daphne Southwood (Jag), Samantha Moonnight (Sam), Meja Highson (Mejsel), Wilma Highstone (Wilmur), Klara Moonfield (Klaris) Andrea Skyforest (Rea), Astrid Queencake (Assi), Matilda Greenstone (Grönis), Natalie Season (Fapalie), Elisabeth Moonnight (Eli), Tove Westforest (Westy), Lova Silvernight (Lovis)

Levlingstips

Sätt på musik i bakgrunden. Med musik blir levlingen mycket roligare!
 
Stäng ner chatten. Skriv att du ska bli brb, och om du är klubbägare så klicka upp då och då för att kontrollera att allt är som det ska.
 
Levla ensam eller med en kompis. Alla är olika men personligen levlar jag bättre ensam! Om du levlar bättre med en kompis så ta med en.
 
Tänk inte hela tiden på hur tråkigt levling är. Att levla är bland det tråkigaste som finns för många, men om man tänker 'nej fyfan vad tråkigt, jag ska sluta köpa hästar' så sitter man där med ångest haha. Tänk på det positiva istället, att du får massa js som du kan köpa kläder med och att din häst går upp i level så att du slipper rida runt på ett vårtsvin.
 
Gå inte brb mycket. Det är något jag brukar ha problem med, går brb för mycket, och så när man kommer tillbaka så ska man ha event med klubben eller ska vara med en kompis, man ska ut irl eller det är championat, man måste stänga av osv. Ju mindre brb ju snabbare levling.
 
Chatta inte. Annars krockar man överallt, bättre att ha pauser emellan när man kört ett par tävlingar så att man kan skriva men inte under lopp eller mellan varenda tävling.
 
Levla en häst åt gången. Förut brukade jag försöka levla upp alla mina hästar till level 10 och sen fortsätta till 15, men det gick aldrig bra för det kommer nya hästar som man faller för och vill köpa så då får man aldrig nån fullevlad häst.
 
Gör upp en runda för dig själv. Bestäm vart levlingen ska börja och vart den ska sluta.

Dagens Outfit

Ryttare
Hjälm: GÅD
Jacka: ML
Handskar: VG
Byxor: SGB
Stövlar: Marleys
 
Häst
Träns: Uppdrag
Sadel: VD
Filt: GÅD
Lindor: GÅD
Svansrosett: FP

Besök hos Moorland

Efter FPC tog jag med mig älskade Belle för att besöka ML. Har inte varit där på länge om man bortser från levlingen. Tänk att det var här allt började. Träffade Bellan här, red Bellan här, var med på första ridlägret, köpte Bellan här och fick mina första vänner här! Red från fort pinta ner till huset där Jasper bodde, som numera står tomt, och fortsatte ner förbi MLC och till stallet. Träffade lite personer som jag inte pratat med på ett tag heller så det var roligt att få hälsa på dom en sväng. ^^
 
 
 
 
 
 
 

HAHAHAHA

Min underbara vän Astrid Queencake aka Assi har ritat denna skitsöta bilden på min häst Icebelle. TACK Assi, hahahhahahaaha dog
 

Äldsta bilden i mitt bibliotek

 

Åsiktsinlägg; falska folk.

Observera att detta inte är ett inlägg riktat mot fd. klubbledaren, medlemmarna som lämnade eller mot min egna klubb. Systrar förevigt håller jag fast vid och jag skulle aldrig skriva ett så kallat hatinlägg mot min egna klubb. Använde endast OW som exempel på hur falskt folk kan bete sig.
 
Nu tänker jag skriva ett åsiktsinlägg angående något jag tänkt på ett tag.
Jag äger OW och för inte så längesedan var OW jorviks perfektaste klubb, det gick en månad och nästan ingen lämnade, vi nådde en kö på 75 pers, många kom på events och chatten blinkade som fan. Jag fick höra rätt så ofta att OW är en familj, världens bästa vänner, kommer aldrig lämna, roligaste klubben, älskar er osv. Men sen så lämnade min klubbledare pga att hon inte riktigt trivdes och vad hände sen, halva klubben lämnade och mejlen strömmade in med förklaringar såsom "åh jooo, älskar verkligen ow men jag orkar inte vara med på aktiviteter", "jag trivs inte här längre", "jag vill ta en paus", "orkar inte vara med i en klubb på sommaren", "jag var bara med för denhär o denhär personens skull" listan görs lång. Jag anklagar inte klubbledaren som lämnade utan dessa idiotiska förklaringar som jag fått.
Senare ser jag på olika bloggar och i självaste spelet att personen som tidigare sagt exempel "jag orkar inte komma på events" gått med i en annan klubb och syns på många bilder under aktiviteter. Ren dubbelmoral. Man kan fan känna lukten av den.
Att säga jag älskar dig eller kalla någon för sin syster, det är starka ord, så är det inte sanningen så är det bättre att hålla käft istället. Jag tar sånt hårt.
 
Tänk på vad ni säger till andra.
 
Slutligen, kära OW, ni kommer förevigt att ha en plats i mitt hjärta. Även ni som lämnat.

Hem ljuva hem!

Äntligen framme! 2 timmars bilresa med lite regn och musik i öronen, mys. Nu ska jag starta hästarna i tävlingar & även kolla nya hästar! Längtar så enormt.
 
 
Förväntade mig inte att komma hem så sent, så rundturen kommer upp imorgon. Ska nu lägga in halm i boxarna och fixa lite innan jag lastar av hästarna. Dom ska få sitt kvällshö och sedan få vila.
 

Lastning på G

 

Packar

Mycket som ska med, alla mina kläder...
 
..hinkar, ryktborstar, ryktskrapor, hovkratsar, svettskrapor, schema, foton från sommaren m.m...
 
.. alla mina sadlar & sadelfett, schabrak och täcken..
 
.. alla mina träns, bett & pannband ..
 
.. överbliven mat, ännu fler papper och post-it lappar, grepar, höskyfflar, spadar ..
 
... mockat boxarna, skurat golvet vattenkrubban och krubban, skyfflat ur all halm och vädrat ...
 
Har nu satt på transportskydd på alla hästarna så nu står dom i stallgången och väntar på att bli lastade! Judy är alldeles strax här. Ombytt och klar, allt packat! :D
 
 

Sista timmarna i VD

Eftersom att jag måste packa och lasta hästarna så hade jag inte tid att rida varsin runda med hästarna, utan mina vänner fick komma och rida dom med mig. Westy red Day och Assi red Ture, tack för hjälpen! ^^
I skrivande stund har jag precis kommit ner till stallet igen efter att ha ridit upp med Fireking till vd sjön och badat. Nu när jag tänker efter kommer jag själv sakna valedale jättemycket, defenitivt inte sista gången jag besöker här! Förbannar mig själv att jag inte tränade terräng här i vd, sjön har bästa hindrena haha. :( Mina hästar står i stallet just nu med stalltäcken på, måste byta till transportskydd på alla dom haha. Jag hörde att det ska regna nu på kvällen, gillar för övrigt inte regn och blöta hästar men när dom står torra & rena i hästlastbilen och man själv sitter i bilen kan det vara riktigt mysigt! :D Nu ska jag byta om och packa. Lite bilder från sista uteritterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista ridpasset i VD paddocken

Godmorgon! :D
Hästarna har precis fått havre, förutom Ture, som tar sista svängen i paddocken just nu. Efteråt ska jag be mina vänner & jag att rida ut på mina hästar en sista gång i valedale. Är väldigt soligt idag. 8D Efter det - packa! *-* Längtar hem!
Min fina vän Natalie följde med mig upp och tog bilder när jag red Ture! (hon tvinga mig skriva att hon är bäst men jag är ingen lögnare så vi skippar det)
 
Skrittade ut i vänster varv.
 
 
Kom fram i arbetstrav, lättridning.
 
Jobbade honom mycket på volterna nu när han stått still ett tag. Han går riktigt fint på volter!
 
Vände rätt upp i trav och började med en övning som jag lärde mig på en dressyrlektion i RD, när man kommer till mitten av processen så gör man en halv volt och kommer ut på spåret igen.
 
 
 
Satte mig ner i traven och fattade arbetsgalopp. Han kändes lite energisk under mig.
 
Redan på första volten började han med sina busfasoner och sprang runt som en höna på banan.. Tonåringar. :)))
 
Försökte återfå kontrollen men tacka fan.
 
 
Slutade med att jag skrittade hem igen och även det gick ju lite sådär haha. Han är för gammal för sånt här, klanthäst. :)
 
 
Nu ska jag faktist gå och äta frukost innan mamma kommer hem och ser mig sitta här. ^^ Kommer upp inlägg senare när jag rider ut + packar inför flytten. Om jag har tid så fixar jag ett tidsinställt eftersom att mina päron inte låter mig sitta förrens vid 17 tiden.

Kvällsfodrar & utsläpp i natthagen

Har varit dålig bloggning idag, var rätt så upptagen med att levla och vara brb haha. Imorgon ska det packas och flyttas till VG så bättre update då! :D
För övrigt har jag precis ställt Frosty i hans box efter dagens levling. Ska som vanligt förbereda inför natten. Har skött alla hästarna och även mockat ur boxarna. Fireking har skadat sig i hagen, klant som han är, och har ont i hoven just nu.. har lagt varmt omslag och får hoppas på att han mår bättre imorgon!
Då vart frukterna ryktade och matade för ikväll! :D Dessvärre har jag inte haft tid för att motionera Ture dom senaste dagarna, stackarn, så inatt släpps han i natthagen med Day som redan står där och tjockar sig. Imorgon får han ta det sista besöket i paddocken. Ska rida en sista sväng med alla hästarna runt Valedale så dom får njuta av sista timmarna. :D Har verkligen varit kul att dela sommarstuga med bästa OW. Väl hemma i VG ska jag verkligen ta och träna dom, och ställa upp i en lite speciell tävling med någon av dom. ;) Frosty ska fortsätta ridas in och åka på träningsläger och har planer på att ställa upp i hoppning med Fireking. :D
 
 
 
 
 
 

Brb levla

 

Imorgon flyttar jag hem!

Tre veckor med sommarstuga i Valedale gick jättefort! :O Imorgon flyttar jag hem till Vingården, mitt underbara hem. Frosty kommer nog bli glad men stackars Kingen som kommer sakna VD. Kommer ta ut hästarna på sista uteritterna här och släppa ut dom i hagen som dom älskar! Dessvärre finns ingen särskilt bra hage i vingården, men det löser sig. Ska idag eller imorgon börja packa, sedan kommer Judy och hämtar mig med hästlastbilen så att vi kan få med oss alla fem hästarna på en gång. Kommer också upp en rundtur, varför jag älskar vingården och så. :)
Ska levla Frosty idag och fortsätta med sadelvänjing! :3
 

Godnatt

Klockan är 23.47 och jag har sadlat av Frosty för en stund sen. Idag har han levlats och blir lvl 12 imorgon, Bellan har motionerats i championat, Day har trimmats i paddocken och Kingen & Ture vilar. Har fyllt på med hö och bytt vatten, ryktat, lagt på fleecetäcken och sopat rent stallet. Ska nu släcka ner lyset. Nu ska mina änglar få sova!
 
 

Natalie Season ♥

Här har vi en slyna som jag träffade genom globalchatten. Nathalie Nightwatcher hette den fula newbien som svarade att hon gärna ville vara med mig och dök upp i orange tröja och brun utrustning. Jag visade henne stjärnor, pratade och skrattade. Det klickade direkt mellan oss. Jag följde henne sedan till Nathalie Nightfield, Natalie Queenlee och slutligen Natalie Season. Vi är till personligheten väldigt lika varann, kanske därför vi är så bra vänner. Hon är som en syster för mig och finns alltid där. Fapalie är den bästa som finns och jag vet att jag kan prata om allt med henne, hon finns för mig och jag kan alltid vara mig själv med henne. Dom gångerna vi bråkat har jag känt mig trasig och olycklig, vet inte vad jag ska göra utan henne. Hon betyder verkligen allt och jag kommer alltid finnas för henne. Min syster genom vått & torrt. Älskar dig som fan. ♥
 
 
 
 

Ridpass med Day

Min fina ponny Daydreamer har stått still i stallet väldigt länge p.g.a hälta på höger bak. Nu är hon frisk igen så jag red upp till paddocken för att trimma lite! Trots att hon är lite stel så gick hon så sjukt fint, verkligen prima ponny. Har precis sadlat av henne och lagt på stalltäcke så nu står hon och sover i stallet. :)
 
Skrittade upp till paddocken.
 
Kom fram till paddocken och red ut i höger varv i trav, lättridning.
 
Vände snett igenom och kom ut i andra varvet.
 
Satte mig ner i sadeln och vände rätt igenom banan.
 
Vände varv igen och gjorde en volt, fortfarande i nedsittning.
 
Fattade arbetsgalopp. Kolla så fin galoppteknik hon har, alltså åh kan stirra mig blind på henne.
 
Red in på stora mittvolten och red ett pat varv där och försökte jobba henne i form, gick grymt bra. Har nog aldrig ridit så bra i form.
 
 
Saktade av till skritt och skrittade hem igen.
 

New in

Shoppade igår för 7870 js och 105 sc! Älskar verkligen röda benlindorna och jackan :D Allt är från GÅD förutom jackan som är från VG.
 
 
 
 
 

Strandritt med Kingen

Tog ut min prins på en kort strandritt barbacka. Han älskar verkligen valedale, hans hem ju. Han kommer säkert sakna det när vi flyttar tillbaka till VG efter sommar. :/
 
Travade ut från stallet och längs vattenbrynet.
 
Fattade kort galopp. Kolla så fin han är!
 
Hoppade över lite små stockar.
 
Skrittade hem igen.
 

Välkommen hit!

Äntligen kan jag börja blogga!
Ända sedan jag började läsa Nicole Seaknight's blogg någon gång i november/december 2012 har jag själv velat ha en sso blogg. Hon inspirerade mig väldigt mycket och jag läser fortfarande hennes blogg. Eftersom jag själv inte har några design skills och är 100% perfektionist så ville jag inte ha en blogg utan ordentlig design haha, så jag skapade inte en tills nu.
I min blogg kommer ni få läsa om bl.a dagens ridpass, shopping, åsikter, outfits, mina hästar, Ocean Warriors, vänner, irl relaterat och mycket mer! Jag är full av kreativitet och har massa idéer, så denna blogg kommer uppdateras mycket hoppas jag.
Super stort tack till Amanda Lightfield, Sasha Starforce och Lucy Westlake som hjälpt mig med min blogg! Den skulle inte finnas utan er och jag är grymt glad över eran hjälp! Amanda har gjort headern, Luc bakgrunden och Alfan aka far har hjälpt mig med koder och min "xoxo Daphne" bild. Det finns fortfarande lite kvar att fixa såsom kommentarsfältet och lite saker på sidomenyn, men ni märker senare. Tack ännu en gång! ♥
 
VÄLKOMMEN HIT :D

Presentation av Frostbeauty

 
Frostbeauty är en Welshponny av Cobtyp, alltså sektion C. Frosty som han kallas, är 4 år och under inridning av mig. Han är en busig hingst, men jag planerar att kastrera honom efter inridningen. 
Frosty är en busig unghingst med hett temperament. Hittils har jag bara sadelvänjt honom och longerat med utrustning, men jag har än inte suttit upp på honom. Vi har dock försökt med lite natural horsemanship och även löshoppat, där han for rakt över hindrena som en raket. Han är väldigt svår att kontrollera i främst hoppning och dressyr, då han blir väldigt energisk och behöver en bestämd hand. För övrigt har han ett underbart sinne och fantastiskt galoppsteg. Frosty använder sig också av en helt amazing hoppteknik med en sån kraft i bakbenen. Hittils har vi inte släppt honom ute, bortsett från hagen.
 
Frosty är en renrasig welsh med mycket arab i blodet. Han är född i Vingården och har bott där hela sitt liv. Hans föräldrar är två framgångsrika welshponnyer som vunnit många championat och fått höga poäng i utställningar. Fadern har även vunnit JM (jorvikiska mästarskapen) två gånger med ryttaren Reed Kessler, som var Frosty's första ägare och nu hjälper mig med inridningen av en okontrollbar unghingst.
Jag älskar verkligen Frosty av hela mitt hjärta, det var kärlek vid första ögonkastet och jag hoppas att han stannar med mig förevigt!

Presentation av Thunderblaze

För 19 år sedan föddes Ture i norra Sverige en kall och stormig natt. Sekunden han öppnade ögonen och såg världen för första gången uppstod kraftig åska och han fick namnet Thunderblaze.
 
Thunderblaze aka Ture är mitt nyaste tillskott i stallet, köpte honom i juni månad 2013. Han är en svensk nordhäst importerad från Sverige. Ture är 1.76 i mankhöjd och 19 år gammal. Han användes förut som arbetshäst uppe i Norrland, men ägaren dog av ålder och hans släktingar sålde honom vidare till ett bra och kärleksfullt hem någonstans i omtyckta Jorvik. Jag köpte honom av Jenna i Moorland i utbyte mot att hålla nybörjarlektioner i två veckor.
Trots sin ålder är Ture piggast av alla hästar i mitt stall! Han studsar, hoppar, springer hit och dit så fort sadeln är på. Han brinner för terräng men gillar mest av allt uteritter och att mysa i stallet. Jag satsar inte på att tävla med honom, men älskvärd är han!
 
Stals vid inbrott augusti/september 2013.
 
 
 

Presentation av Daydreamer

Daydreamer är ett morgansto på 11 år. Hon är 1.65 i mankhöjd. Hon föddes i Jorvik och tränades i militären för att bli arméhäst. Vid 6års ålder lämnade hon Jorvik som en militärhäst för Jorvikiska armén. Efter två år ute på resa kom armén tillbaka till Jorvik, och det visade sig att Day inte trivdes alls som militärhäst. Hennes ryttare, som var väldigt godhjärtad och älskade Daydreamer av hela sitt hjärta gjorde valet som skulle vara bäst för Day. Han lät henne omskolas till ridponny och säljas till en ridskola, eftersom att hon är väldigt förtjust i barn.
 
Efter några månader på ridskolan i Södra Jorvik, började den snälla och pigga lilla häst förvandlas till en elak ridskolehäst. Ridskolan var inte särskilt erfarna av sig, och hade köpt en för liten sadel till Day. Den hade gett henne ryggvärk så att hon börjat bocka när man rider och bitas och sparkas varje gång man sadlar henne. Ridskoleägarna förstod inte problemet och sålde vidare Day, där hon hamnade hos min mamma. Mamma jobbar som veterinär och förstod genast problemet. Daydreamer fick vård och en bättre sadel, och vips, förvandlades hon till den glada lilla häst som hon alltid varit. Till en början reds hon endast av min mamma, men hon blev för upptagen med jobbet så att hon inte hade tid för henne, så jag fick bli hennes ryttare. Jag var inte särskilt glad i Day från början, men eftersom att tiden tickade iväg så blev vi tightare och tightare. Idag trivs hon super här hos mig och vi satsar stort på dressyr och det älskar hon!
 
Såldes september 2013 till sin förra ägare.
 

Presentation av Fireking

Fireking aka Kingen var min första storhäst som jag köpte på en hästmarknad i Valedale när jag var där med min mamma. Han är en hingst av rasen engelskt fullblod, 1.74cm i mankhöjd och föddes i Skottland. Kingen är 10 år. Han importerades till jorvik som 7åring med häpnadsväckande bra resultat i galopptävlingar. Kingen hade bland annat tre fina avkommor som likt sin far lyckats bra i grenen. Hit kom han för att han fick en skada i h. bak och v. fram under ett galopplopp och inte längre skulle få bra resultat i tävlingar, men skadan skulle läka. Ägaren, som ville satsa på galoppen, sålde honom till Jorvik för ett rejält pris. Han sa att skadan skulle läka inom kort tid, och att Kingen skulle passa bra för dressyr och hoppning, gärna ridskolehäst.
 
När jag såg honom på marknaden, det var kärlek vid första ögonkastet. Så ståtlig och vacker han stod där i sin box, nyfiken på omgivningen. Mamma verkade också väldigt förtjust i honom, så vi köpte honom och transport ordnades. Både mamma och jag har turats om att rida honom, och han har väldigt fin bakbensteknik. När han sköter sig är han en dröm att rida på, men han har sina busiga dagar! Kingen älskar att bada, vara i natthagen och hoppning. Han ogillar morötter och hundar. Han trivs väldigt mycket utan galoppsporten och här på Jorvik.
 
Stals vid inbrott i augusti/september 2013.
 

Presentation av Icebelle

 
 
Icebelle kallas Bellan och är en new forest ponny, kategoriserad C-ponny. Hon är ett 14årigt sto och föddes på jorvik 29/9 år 1999 av Thomas Moorland. Under hennes uppväxt som både föl och åring var hon inte alls busig och svår att rida in. Vid 4 års ålder var började Catherine Moorland med Bellans inridning. Det gick förvånansvärt bra och man han knappt blinka innan hon hade blivit sadelvan, longerats och lärt sig grunderna. Någon månad efter att hon fyllt 5 år var Catherine klar med inridningen och reslutatet var en prima ponny, duktig och viljestark.
 
Någon gång vintern 2011 anlände jag till Jorvik med min familj för att gå i skolan och främst spendera mitt liv med jordens mest magnifika varelse. En kall vinterdag promenerade jag genom Silvergladebyn och fann en annons uppklistrad på en anslagstavla.
 
"Duktig, intelligent och sällskapligt ponnysto söker skötare med minst 5års riderfarenhet. Nuvarande ägare finner inte tid men vill mer än gärna behålla henne. Icebelle finnes i moorland."
 

Redan samma dag promenerade jag ner till moorland och pratade med Thomas angående att bli skötare på Icebelle. Han sa att han gärna ville se hur jag förbereder henne för ridpass och se mig rida en sväng i paddocken. Med glädje tog jag emot uppdraget och började göra henne i ordning.
Jag skrittade henne ut i paddocken och testade både trav, galopp en och annan dressyrrörelse och hoppade två hinder på 75cm. Att rida på Bellan var som att rida på rosa moln och rena rama drömmen!
 
Efter den så kallade lektionen sa Thomas att jag och Bellan såg ut att vara som klippta & skurna för varann, och fick bli hennes skötare. Varje dag i 6 månader promenerade jag från mitt hem, som då var Silvergladebyn, ner till moorland för att sköta och rida henne.
Sommaren 2012 anordnade Moorland Stables ett ridläger för flickor & pojkar i alla åldrar. Jag anmälde mig och önskade Bellan som ridlägerponny. Den sommaren var den bästa i mitt liv, och jag fick en hel del nya vänner.
I september 2012, samma dag som Bellan fyllde 13, så erbjöd Thomas mig att köpa henne för lägre pris än vad hon egentligen var värd. De hade kommit fram till att dom inte längre hade tiden och ryttaren som krävdes för en så underbar ponny. Överlycklig tackade jag ja, och sen den dagen har hon och jag blivit bästa vänner. Bellan har lärt mig så mycket och tillsammans har vi utvecklat oss i alla grenar och vunnit många championat. Hon var, är och kommer alltid att vara min drömponny och läromästare!
 
 

RSS 2.0